»

Oct 15

Este mai buna apa din comert decat apa de la robinet?

Cei mai multi dintre noi preferam sa nu bem apa de la robinet, din sistemul public de distributie, si cumparam apa minerala sau plata imbuteliata.

Stim cu totii ca apa este esentiala pentru sanatate, iar pentru a asigura corpului ceea ce are nevoie, apa trebuie sa fie potabila si sa-si pastreze si proprietatile benefice pentru organism.

Apa de la robinet este potabila, insa nu pastreaza toate proprietatile benefice pentru organism. Din cauza clorului si a drumului parcurs de la statiile de tratare si potabilizare, pana la robinetul consumatorului, apa isi schimba culoarea, gustul si chiar mirosul, si colecteaza microorganisme, metale sau alte substante nocive.

Apa imbuteliata este mai curata si mai sanatoasa ?

apa-potabila-imbuteliata-proprietatiApa minerala sau apa plata imbuteliata ne inspira mai multa incredere, si preferam sa o consumam in locul apei potabile de la robinet.

Insa proprietatile apelor minerale curate (lipsite de compusi chimici in compozitie) se datoreaza solurilor speciale, care le confera proprietati bioelectronice cu efecte benefice pentru piele sau pentru digestie.

Calitatile reale ale apei imbuteliate scad considerabil in intensitate in cateva ore la apa imbuteliata in recipiente de plastic, si in cateva zile in cele din sticla. Astfel, in apa nu raman decat minerale „inactive” care nu pot fi asimilate de organism, devenind doar o incarcatura suplimentara pentru rinichi, care au misiunea de a le elimina din organism.

In unele ape minerale, se mai pastreaza bicarbonati benefici pentru digestie si pentru eliminarea acidului uric.

Cu statiile de filtrare si purificare a apei reducem cheltuielile, si avem apa curata si sanatoasa pentru consum si pentru gatit

purificare-apa-osmoza-inversaExista modalitati moderne variate de filtrare si purificare a apei potabile de la robinet sau din puturi, la costuri accesibile si care se amortizeaza in cateva luni.

In functie de zona in care locuim si de tipul de apa la care avem acces (din retelele publice de apa potabila, apa de izvor sau din puturi), putem folosi instalatii de purificare cu Osmoza Inversa, statii de multifiltrare sau sterilizatoare cu UV.

Una dintre cele mai moderne si populare tehnologii de filtrare a apei este Osmoza Inversa, prin care sunt eliminate peste 99,99% din contaminantii din apa, precum nitrati, nitriti sau metale grele ori alte tipuri de impuritati.

Usor de instalat si de intretinut, sistemele de purificare a apei prin Osmoza Inversa asigura intregii familii apa curata si sigura pentru baut si pentru gatit, la un cost mult mai avantajos decat cel al apei imbuteliate din comert.

Statiile de filtrare cu carbune sunt eficiente si apreciate mai ales pentru redarea gustului si mirosului natural al apei, si eliminarea clorului liber si a hidrogenului sulfurat. La fel de eficiente sunt si sistemele automate de filtrare cu ZEOLITE, care ajuta la eliminarea solidelor in suspensie din apa.