«

»

May 28

Despre apa imbuteliata, un studiu recent realizat in Franta

Stim deja ca apa de la robinet nu este intotdeauna pura, total lipsita de poluanti, desi trece printr-un proces de clorinare pentru distrugerea microorganismelor periculoase pentru sanatate (bacterii, virusi, paraziti). De aceea, multi dintre consumatori prefera apa de baut imbuteliata din comert, in speranta ca aceasta nu poate fi contaminata pentru ca provine din ape subterane.

In principiu, apa minerala imbuteliata este colectata din ape subterane de adancime mare sau medie, care nu intra in contact cu substante nocive, factori poluanti rezultati din diferite activitati umane, ar aceste ape nu sunt nu sunt tratate chimic.

apa-minerala-imbuteliata-studii-calitate

Un studiu recent, realizat de cercetatorii francezi la inceputul acestui an, ridica un semn de intrebare in privinta puritatii si sigurantei apei de baut imbuteliate din comert.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 60 de milioane de consumatori, iar rezultatul final al testelor ca arata ca si apa minerala imbuteliata nu este ferita de contaminanti.

Conform articolului din www.lemonde.fr, au fost analizate 47 de probe de la diferite marci de apa imbuteliata si s-a urmarit depistarea a 85 de molecule ce se regasesc in medicamente sau a unor compusi ce afecteaza buna functionare a sistemului endocrin.

apa-de-baut-imbuteliata-analize-calitate

S-au identificat 10 butelii de apa ce contineau reziduuri de pesticide si medicamente, iar 10% din apa analizata si testata prezenta urmele unor medicamente folosite la tratarea cancerului.

Analize periodice ale apei si statii moderne de purificare

Testele periodice ale apei de la robinet sau ale sursei de apa folosite pentru consum in gospodarie sunt cele care ne pot confirma sau nu ca apa este curata si sanatoasa, inainte sa luam decizia de a cumpara apa imbuteliata.

Iar o statie moderna de purificare si tratare a apei este solutia care ne va costa mai putin decat apa imbuteliata din comert si care ne asigura ca apa pe care o bem nu este un risc pentru sanatatea noastra si a familiei.