«

»

Jun 04

Despre apa si sanatate, aspecte esentiale

Dupa oxigen, apa este cel mai important element din organismul uman, avand o pondere medie de 65%. In cifre mai exacte, apa reprezinta 85% din creierul nostru, 83% din sange, 70% din muschi, 22% in oase si 2% in dinti.

De aceea lipsa apei din organism nu poate avea decat urmari negative, de la un simplu disconfort, pana la afectiuni grave cauzate de deshidratare sau de apa de calitate foarte proasta.

Trebuie sa notam si ca apa buna de baut si benefica pentru organism contine minerale care asigura buna functionare a organismului, precum sodiu si potasiu, calciu, magneziu sau oligo-elemente. Pe durata unei zile obisnuite pierdem atat apa, cat si minerale prin procesele naturale de transpiratie, evaporare pulmonara sau urinare.

hidratarea-corpului-apa-de-baut-detoxifiere-sanatate

Ce roluri indeplineste apa in organismul uman:

  • mentine temperatura corpului la 37°C;
  • asigura cantitatea suficienta de sange si lichid limfatic in corp;
  • lubrifiant in functionarea articulatiilor si a ochilor;
  • purifica organismul si contribuie la eliminarea deseurilor si a toxinelor;
  • hidrateaza pielea;
  • asigura buna functionare a creierului;
  • faciliteaza digestia si tranzitul intestinal.

Hidratarea corecta a organismului,
esentiala pentru sanatate si starea generala de bine

hidratarea-organismului-apa-naturala-de-bautOdata cu inaintarea in varsta, hidratarea corespunzatoare devine si mai importanta, mai ales ca senzatia de sete se diminueaza, in timp ce medimecamentele duiretice sau laxative contribuie la pierderea de apa din organism.

Primele semne ale unei deshidratari usoare sunt oboseala si durerile de cap, dificultatea in concentrare si atentie, pielea uscata, constipatia sau crampele musculare.

Consumul mediu zilnic de lichide ce asigura necesarul de apa in organism este de 1,5 L – 2 L, insa acesta depinde si de factori specifici individuali, precum greutatea, clima sau activitatile zilnice.

Iata cateva sfaturi pentru o hidratare zilnica buna:

Sursa: www.journal-ensemble.org

statii-purificare-apa-osmoza-inversa-promotii-watermag