Nici un produs adaugat in cos!

Determinare NTG la 37 grade Celsius

Disponibilitate: in stoc
Pret: 2499 Lei
Cod produs: WMMC-NT2
Acest produs poate fi achizitionat doar la comanda!
Cantitate:

Detalii

Informatii generale: 

Numărul total de germeni mezofili, NTG (care se dezvoltă la 37 0C si respectiv 220C) este un indicator global care permite aprecierea încărcării apei cu floră de diverse origini care sunt responsabile de transmiterea infecţiilor pe calea apei. 

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a NTG-ului (numar total de germeni se efectueaza la 2 temeperaturi la 37 0C si respectiv 220C) la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national  SR EN ISO 6222/2004.

Principiul metodei:

Determinarea NTG-ului la apa potabila se efectueaza cu ajutorul sistemului de filtrare prin membrana folosind drept mediu de cultura agar nutritiv in mediu aerob.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 200ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - insamantarii pe mediu de cultura agar nutritiv

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


NTG  , UFC (unitati formatoare de colonii)/ ml

 

 la 370C  : nici o modificare anormala

la 220C   : nici o modificare anormala

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Numărul total de germeni reprezintă totalitatea coloniilor microbiene crescute pe un mediu solid de agar. Prezenţa florei mezofile din apa permite aprecierea condiţiilor sanitare si a potabilitatii apei.


Pentru reducerea nivelului de bacterii din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.

Video

Cataloage

 
Produse asociate