«

»

Mar 27

Atributele apei benefice pentru organism si detoxifierea de primavara

Volumul de apa din organism este reglat de diferite mecanisme hormonale complicate, precum si de substante precum sodiu si potasiu. Aceste mecanisme se declanseaza pentru a mentine volumul de apa din organism la un nivel optim si stabil. Senzatia de sete este modalitatea prin care este semnalata scaderea volumului de apa, deshidratarea organismului.

Cand trebuie sa bem apa sau alte lichide? Inainte sa ne fie sete!

apa-purificata-detoxifiere-primavaraCreierul nu transmite imediat nevoia de apa a organismului, iar primele semne ca trebuie sa bem lichide, precum senzatia de gura uscata, ar trebui sa ne determine sa ne hidratam, inainte sa resimtim senzatia de sete intensa.

Un pahar cu apa proaspata este binevenit dimineata, pentru ca in timpul noptii toate procesele legate de metabolism sunt active, iar caldura placuta din pat deshidrateaza organismul.

Apa nu trebuie doar sa fie “potabila”, ci sa-si pastreze proprietatile benefice de care organismul are nevoie

Hidratarea generoasa a organismului dimineata, inainte sau dupa micul dejun, si apoi pe tot parcursul zilei, este foarte importanta, iar calitatea apei sau a lichidelor pe care le bem este de asemenea, esentiala pentru o stare generala fizica si psihica buna. Nivelul pH-ului, concentratia prea mare sau prea mica de minerale, duritatea sau alcalinitatea apei sunt aspecte de care trebuie sa tinem seama, alaturi de potabilitatea – puritatea – apei pe care o consumam.

pachet-promotional-osmoza-inversa-7-trepte-filtrare

Statiile de purificare si tratare a apei cu Osmoza Inversa prevazute cu 7 trepe de filtrare imbunatatesc calitatile apei ultrafiltrate de membrana osmotica prin echilibrarea pH-ului si adaugarea mineralelor necesare pentru dezvoltarea si sanatatea organismului. Apa este astfel imbogatita cu mineralele adecvate cum ar fi calciu, magneziu, sodiu, potasiu și altele, in proportiile necesare organismului.

Primavara este sezonul in care organismul are nevoie de o curatare temeinica dupa anotimpul alb, in care sarbatorile specifice au venit la pachet cu meniuri culinare sofisticate si mai ales grele. Verdeturile proaspete, miscarea constanta in aer liber, apa proaspata si benefica pentru organism trebuie plasate primele pe lista de prioritati de primavara.