«

»

Jul 27

Cum ne hidratam corect in zilele caniculare

canicula-dezinfectare-purificare-apa-de-bautIn aceste zile cu temperaturi caniculare, medicii ne avertizeaza in privinta riscurilor expunerii prelungite la soare, a unei diete necorespunzatoare si mai ales a lipsei apei din organism.

O intrebare fireasca este, in aceste, conditii: „Ce bem si ce mancam, pentru ca organismul nostru sa fie bine hidratat si sanatos?”

Temperaturile ridicate in toate zonele din tara ne fac sa bem mai multe lichide ca de obicei, iar alegerea intre o bere rece, un suc puternic acidulat si apa simpla este de multe ori dificila.

Apa pura, la temperatura camerei, previne deshidratarea

apa-purificata-de-baut-canicula.

Cu siguranta insa, cea mai buna alegere pentru ca organismul nostru sa suporte bine caldurile excesive este apa simpla, apa plata, gustoasa si curata. Apa este singurul aliat de incredere impotriva deshidratarii, ce compenseaza piederea de apa din organism din cauza caniculei.

Un consum regulat de 1,2 – 2 L de apa pe zi sau in jur de 8 pahare mari asigura necesarul de apadin organism. Medicii si nutritionistii ne recomanda sa evitam apa minerala, din cauza continutului riducat de saruri. Daca am vrea ca apa sau aiba un gust aparte, putem sa adaugam in pahar o felie de lamaie si cateva frunze de menta.

Trebuie sa notam ca sucurile produse industial, foarte dulci si foarte acidulate nu fac decat sa sporeasca senzatia de sete, iar bauturile alcoolice favorizeaza deshidratarea organismului. In plus, temeperaturile ridicate accentueaza efectele alcoolului.

.

Meniul de vara: fructe si legume naturale cu un continut mare de apa

Alimentatia este, de asemenea, foarte importanta pentru o stare generala buna, in timpul zilellor caniculare. Legumele si fructele cu un continut mare de apa, precum pepenele verde si galben, castravetii, rosiile, salata verde, dovleceii sau piersicile trebuie sa faca parte din meniul zilnic al fiecaruia dintre noi. Un echilibru intre salatele de cruditati si mancarea gatita este recomandat pentru un tranzit intestinal sanatos.

Cum controlam calitatea apei pe care o consumam zilnic acasa

Stim deja ca apa imbuteliata din comert nu este intotdeauna de foarte buna calitate, mai ales pentru ca este tinuta multa vreme in recipiente din plastic, dar si pentru ca sursele de apa nu sunt intotdeauna cunoscute si verificate.

Apa de baut de la robinetul legat la sistemul public de alimentare cu apa este si ea in mare masura supusa riscurilor de contaminare din cauza tevilor vechi si ruginite, sau din cauza gustului si mirosului de clor.

De aceea, purificarea apei in gospodaria proprie cu ajutorul unui statii moderne de filtrare si purificare cu Osmoza Inversa sau lampi sterilizatoare cu raze ultraviolete este o necesitate. Analiza periodica a apei este un aspect important pentru sanatatea intregii familii, mai ales daca sursa de apa este un put forat, indiferent la ce adancime.

Beneficiaza de promotiile saptamanii oferite de WaterMAG.ro,
magazin online de sisteme de purificare si tratare a apei!

purificare-dezinfectare-apa-de-baut-osmoza-inversa