«

»

Mar 20

Ziua Mondiala a Apei 2015

Istoria acestei zile dedicate celui mai important element caruia i se datoreaza viata a inceput in anul 1992. Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a adpotat in 22 Decembrie 1992 o rezolutie prin care ziua de 22 Martie a fost declarata Ziua Mondiala a Apei.

Aceasta rezolutie avea ca scop sa atraga atentia tuturor statelor asupra importantei apei pentru orice forma de viata si, implicit, asupra protejarii naturii. Prin diferite forme de adunari si manifestatii, documentare, conferinte si seminarii, expozitii sau discutii la masa rotunda, se atrage atentia asupra necesitatii de a proteja sursele de apa dulce, exploatarea responsabila a surselor de apa si stoparea poluarii.

In acest an, Ziua Mondiala a Apei – 22 Martie 2015 – are ca tema “Apa si dezvoltarea durabila” si vizeaza gestionarea durabila a resurselor naturale de apa.

Nu trebuie sa uitam ca apa nu a fost dintotdeauna atat de “la indemana”, asa cum o avem astazi la robinetele de acasa ori din alta parte, si ca nici astazi nu este atat de usor accesibila in intreaga lume.

Sacagiu in Bucuresti, 1847; sursa foto Historia.ro

sacagiu-bucuresti-historia