Nici un produs adaugat in cos!
Home / Produse / Analize apa / Analize apa potabila / Analize microbiologice / Determinare Enterococci (Streptococci fecali)

Determinare Enterococci (Streptococci fecali)

Detalii

Informatii generale: 

Streptococii fecali sunt bacterii gram pozitive, dispusi in lanturi, catalazo-negativi, care pot reduce 2,3,5 trifeniltetrazoliu la formazan si hidrolizeaza esculina la 44C in 2h. Produsul final rezultat in urma hidrolizei esculinei este 6,7 dihidroxicumarina care se combina cu ionii de fier  ce dau culoarea de la auriu la negru ce difuzeaza in mediu.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a enterococilor (streptococi fecali) la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national  SR EN ISO 7899-2:2002.

Principiul metodei:

Determinarea streptococilor fecali la apa potabila se efectueaza cu ajutorul sistemului de filtrare prin membrana folosind drept mediu de cultura SLANETZ &BARTLEY agar TTC si confirmare pe mediu bile esculine azide agar.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltata in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 250ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabil 3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - filtrare prin membrana si insamanatare pe mediu de cultura SLANETZ &BARTLEY agar TTC si confirmare  pe mediu bile esculine azide agar.

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


  Streptococi fecali, UFC (unitati formatoare de colonii)/100 ml

 

 Absent

 0

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Prezenta streptococilor fecali in apa potabila este un bun indicator al contaminarii apei cu reziduuri fecale rezultate prin infiltrarea acestora in panza freatica. Streptococii fecali au efecte nefaste asupra sanatatii omului. Cei mai multi oameni cu infectie vor avea urmatoarele simptome:
- crampe severe la stomac si abdomen sensibil
- diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta
- greata si varsaturi.

Pentru reducerea nivelului de enterococi din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.

Video

Cataloage

 
Produse asociate
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.
OK, am inteles