Nici un produs adaugat in cos!

Determinare sulfati

Detalii

Informatii generale: 

Sulfatii  din apa potabila provin in principal prin trecerea apei prin soluri cu ghips sau cărbune brun, dar pot proveni (în apele freatice) şi din descompunerea substanţelor organice ce impurifică apa, din ploile acide etc.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a sulfatilor la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national STAS 3069-87.

Principiul metodei:

Determinarea sulfatilor la apa potabila  se efectueaza spectrofotometric.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 100ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabil 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza - spectrofotometric

Valori de referinta conform Legii apei1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 


Sulfati , mg/L

 

 

 max. 250,0

 

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

 Este extrem de important sa se evite folosirea apei cu nivel ridicat de sulfati la baut.

Pentru reducerea nivelului de sulfatilor din apa se folosesc filtre speciale.

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanţa Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanţa Guvernului nr. 1/2011

Video

Cataloage

 
Produse asociate
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.
OK, am inteles