Nici un produs adaugat in cos!
Home / Produse / Analize apa / Analize apa potabila / Analize microbiologice / Determinarea Clostridium perfringens

Determinarea Clostridium perfringens

Detalii

Informatii generale:

 Clostridium perfringens (cunoscut anterior ca C. welchii) este o formă de bacterie Gram-pozitive,sub forma de bastonas, anaeroba, spor-formare din genul Clostridium  C. perfringens este mereu prezent în natură și poate fi găsit ca o componentă normală de vegetație în descompunere, sedimente marine, tractul intestinal al oamenilor si a altor vertebrate, insecte, și a solului.
Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a Clostridium perfringens la apa potabila se executa in cadrul laboratoului propriu conform standardului  national  SR EN 26461-2/2002.

Principiul metodei:

Determinarea Clostridium perfringens la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  sistemului de filtrare prin membrana.

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, proba recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 250ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabil  3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - filtrarii prin membrana

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


Clostridium perfringens , UFC (unitati formatoare de colonii)/100 ml

 

 Absent

acest parametru trebuie monitorizat cand sursa de apa este de suprafata sau mixta, iar in situatia in care este decelata prezenta ei se vor face si alte investigatii.

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Clostridiile sunt microorganisme gram-pozitive, majoritatea speciilor fiind considerate a fi saprofite- pana in prezent se cunosc aproximativ 60 de specii (dintre care aproximativ 30 de specii au produs variate infectii gazdei umane). Unele dintre aceste specii au capacitatea de a determina imbolnaviri gazdei umane si animalelor. Severitatea infectiilor variaza in limite largi, de la simpla contaminare a unei plagi murdare, pana la boala sistemica severa.

Bacteriile din genul Clostridium pot determina infectii digestive, infectii supurative ale structurilor tisulare profunde, infectii ale pielii si tesuturilor moi, dar si bacteriemie. Gazda umana poate fi colonizata in mod normal cu clostridii, la nivelul tubului digestiv sau la nivelul tractului genital feminin (cel mai frecvent la nivelul intestinului gros). Alte locuri din care clostridiile pot fi izolate, sunt reprezentate de cavitatea bucala si suprafata tegumentara.

Pentru reducerea nivelului de bacterii din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.

Video

Cataloage

 
Produse asociate
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.
OK, am inteles