Nici un produs adaugat in cos!

Determinarea conductivitatii

Detalii

Informatii generale: 

Conductivitatea electrică a apei reprezintă proprietatea acelei soluţii de a conduce curentul electric, în funcţie de cantitatea de ioni prezenţi în apă.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a conductivitatii la apa potabila se executa in cadrul laboratorului propriu conform standardului national SR EN 27888:1997.

Principiul metodei:

Determinarea conductivitatii  la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  conductometrului electronic prevazut cu electrod de sticla.

Cauze de respingere a probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient curat.

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 100ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 2 zile  la 2-8°C sau  6 ore la temperatura mediului ambiant. 

Metoda de analiza - electrochimica

Valori de referinta conform Legii apei1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA (Concentratia maxima admisa) 


Conductivitatea2) ,μS cm-1 la 20°C

 

 

 max. 2.500

2) Apa nu trebuie să fie agresivă

 

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Apa ionizata este utilizata de organism în mod unic. Moleculele de H2O adera una la cealalta, formand ciorchini (clusteri) de molecule. In timp ce in apa obisnuita un ciorchine este format din 12-18 molecule, apa ionizata are ciorchini hexagonali, formati din doar 6 molecule. Aceasta structura mai mica patrunde in celule mult mai usor decat apa „normala”. Structura de ciorchine apare in urma ionizarii. Acest procedeu creste capacitatea de hidratare a apei de pana la 6 ori, deoarece apa este absorbita, patrunde in celule si este utilizata de organism mult mai usor. Pentru reducerea conductivitatii se foloseste o instalatie cu osmoza inversa sau alte instalatii specifice.

 

Bibliografie:

  1. LEGEA 458/2002 cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 311/2004, Ordonanţa Guvernului nr. 11/2010,  Legea nr. 124/2010 si  Ordonanţa Guvernului nr. 1/2011

Video

Cataloage

 
Produse asociate
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.
OK, am inteles