Nici un produs adaugat in cos!

Determinare Escherichia coli

Detalii

Informatii generale: 

 Escherichia coli (nume abreviat: E. coli) este o bacterie care trăiește în intestinele organismelor cu sânge cald. E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă (descompune lactoza), gram-negativă, oxidazo-negativă, ce apare la microscop sub formă de bastonașe. El face parte din grupa enterobacteriilor care trăiesc ca epifite în tractusul digestiv. În unele cazuri de dezechilibrare a microflorei intestinale, aceste bacterii pot produce îmbolnăviri, printr-o înmulțire masivă sau apariția unor tulpini toxicogene. Bacteria a fost denumită în 1919 după numele bacteriologului germano-austriac Theodor Escherich, cel care a descoperit-o.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a Escherichia coli la apa potabila se executa in cadrul laboratorului propriu conform standardului national  SR EN ISO 9308-1:2004.

Principiul metodei:

Determinarea Escherichia coli  la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  sistemului de filtrare prin membrana folosind drept mediu de cultura lactose TTC agar si confirmare prin reactia indolului (cu reactiv Kovacs).

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 250ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - filtrare prin membrana si insamantare pe mediu de cultura lactose TTC agar urmata de insamantarea pe mediile de confirmare Tryptone Soy Agar si respectiv reactiv Kovacs.

Valori de referinta conform Legii apei potabile 1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 


COLIFORMI TOTALI , UFC (unitati formatoare de colonii)/100 ml

 

 Absent

ldin care E. coli: Absent

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Escherichia coli are efecte nefaste asupra sanatatii omului. Copiii sunt mai predispusi decat adultii sa faca infectii digestive cu E coli O157:H7 (E. coli enterohemoragic). Cei mai multi oameni cu infectie vor avea urmatoarele simptome:

  • crampe severe la stomac si abdomen sensibil
  • diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta
  • greata si varsaturi.

Unele persoane care au infectie cu bacteria E. Coli pot sa nu aiba nici un simptom. Ele pot raspandi infectia fara sa fie constiente de acest lucru. Sunt multe alte afectiuni care au simptome asemanatoare cu cele ale infectiei cu E. coli. Diagnosticul infectiei cu E coli poate fi dificil pentru ca cele mai multe infectii bacteriene cu E. coli care produc diaree sunt insotite de febra mare. Daca febra este de intensitate medie sau este absenta, medicul poate suspecta ca o alta bacterie a produs simptomatologia.

 Diareea sanguinolenta este obisnuita in cazurile confirmate de infectie cu E. coli dar bacteria poate produce si diaree nesanguinolenta.

Simptomatologia obisnuita a infectiei cu E. coli se termina dupa aproximativ o saptamana fara alte complicatii. Oricum, probleme hematologice grave si probleme renalepot sa apara la 2-14 zile dupa aparitia diareei. Aceste probleme pot determina insuficienta renala si uneori alterarea starii de sanatate pe termen lung sau moarte la unii copii si varstnici.

Infectiile cu E. coli se preteaza usor la confuzii cu alte afectiuni cu simptome similare precum bolile infectioase. Medicul poate banui o persoana de infectie cu E. coli daca a fost expusa la bacterie.

Pentru reducerea nivelului de coliformi din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.

Video

Cataloage

 
Produse asociate
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.
OK, am inteles