«

»

Mar 04

Despre metalele grele si efectul lor asupra sanatatii

apa-poluata-filtrare-tratare-apa-potabilaCele mai intalnite metale grele si care afecteaza sanatatea organismului uman sunt plumbul, mercurul si cadmiul, arsenic si fier.

Gasim metale grele in mediul inconjurator (deseuri industriale chimice, uzine de incinerare a deseurilor, gaze de esapament….) sau in unele produse precum vopselile si in compozitia materialelor pentru lucrari dentare sau chiar in unele alimente, in fructe si legume ce cresc intr-un sol poluat sau in apa.

  • Metalele grele sunt numite astfel, pentru ca greutatea lor este de cel putin 5 ori mai mare decat greutatea apei. Daca apa are greutatea specifica 1, metalele grele au valori mult mai mari: arsenicul 5.7, cadmiul 8.6, fierul 7.9, plumbul 11.3 si mercurul 13.5.

Aceste metale nu sunt degradabile si se pot acumula in organismul nostru in tesuturi, inclusiv in grasime si in tesuturile nervoase.

  • Toxicitatea depinde de doza de metale grele acumulata in celule. Aceste metale, si in particular mercurul, sunt cauza unor boli neurodegenerative, precum boala Alzheimer, scleroza sau boala Parkinson. De aceea este esential pentru sanatatea orgaismului, sa nu se acumuleze in timp metale grele în organism.

Nivelul toxicitatii cauzate de metale grele din organism este strans legat de cantitatea de metale acumulata in celule, dar si de gradul individual de toleranta.

Osmoza Inversa, cea mai moderna tehnologie de filtrare si tratare a apei

Apa poluata din natura si uneori chiar si apa din sistemul public de distributie contine aceste metale grele care pe termen scurt par sa nu ne afecteze. Pe termen lung insa, pe masura ce se acumuleaza o cantitate mare de metale in organism, apar si efectele prin boli degenerative greu de stopat si de tratat.

Pentru o apa sigura si curata, cea mai simpla si avantajoasa solutie este purificarea apei pe care o folosim pentru consum sau pentru gatit cu ajutorul statiilor de filtrare si tratare cu Osmoza Inversa.

  • Purificarea apei prin Osmoza Inversa este cea mai moderna tehnologie in ce priveste filtrarea si imbunatatirea calitatii apei, de la eliminarea a peste 99,99% din contaminanti (nitrati, nitriti, metale grele), imbunatatirea gustului si a mirosului, pana la echilibrarea nivelul pH-ului si a concentratiei de minerale, dar si ionizarea naturala a apei la un nivel similar cu cel al apei din natura.

statii-purificare-apa-osmoza-inversa-watermag

Odata cu acumularea treptata a metalelor grele in organism, isi fac aparitia si primele simptome, cauzate de expunerea intr-un mediul foarte poluat sau de ingerare: crampe, greata si vomat, durere, transpiratie, dureri de cap, respiratie greoaie si confuzie.

Simptomele intoxicarii cronice cu metale grele apar dupa o perioada indelugata de ingerare sau expunere la mediu toxic, cand deja organismul este foarte afectat: scade capacitatea de concentrare si de memorare, sunt frecvente starile de nervozitate si instabilitate emotionala, insomnie, greata si letargie.

WaterMAG, sisteme profesionale de purificare si tratare a apei

Magazinul online WaterMAG va ofera cea mai mare gama de Sisteme de purificare a apei cu Osmoza Inversa, Filtre de schimb, Membrane Osmotice, toate accesoriile necesare pentru montarea si intretinerea statiilor de filtrare.