«

»

Nov 06

Câteva lucruri despre apă şi despre organismul uman

calitatea-apei-potabileCorpul uman este constituit 60% din apă, şi pentru a se menţine sănătos are nevoie în medie de o cantitate de 1,5 Litri de apă în fiecare zi. Calitatea apei pe care o consumăm este, de asemenea, un aspect foarte important pentru menţinerea unui organim sănătos şi energic.

Poluarea este un subiect tot mai discutat, iar combaterea ei preocupă întreaga lume, de la cercetători şi medici, politicieni, industriaşi sau ecologişti, până la oamenii obişnuiţi, preocupaţi tot mai mult de ceea ce introduc în organism cu un simplu pahar cu apă.

apa-impura-riscuri-sanatateŞtim că apă este un solvant foarte bun şi că absoarbe foarte uşor moleculele cu care interacţionează. Astfel, apa de ploaie absoarbe foarte uşor impurităţile din atmosferă, dar şi din solul sau suprafeţele pe care cade.

Principalii factori care poluează apa sunt nitriţii şi fosfaţii, pesticidele, hidrocarburile, bacteriile ce provin din excremente animale sau umane, metalele grele, deşeurile plastice sau reziduurile medicamentoase.

Consumul de apă infestată poate să cauzeze epidemii de gastro-enterite şi diarii ce pot fi mortale la copii. S-au dovedit ştiinţific efectele cancerigene ale azotului şi ale metalelor grele care poluează apa: nichel, arsenic, crom sunt substanţe care se pot regăsi chiar şi în apa considerată potabilă.

image_67155Pachet Premium Elite+UV12PROApa ce conţine substanţe reziduale din medicamente sau pesticide este foarte dăunatoare pentru funcţionarea normală a sistemului endocrin şi poate avea efecte negative în ce priveşte creşterea şi dezvoltarea normală a organismului uman. Cercetătorii constată creşterea sensibilităţii corpului uman la agenţii infecţioşi, dar şi o rezistenţă ridicată a bacteriilor la antibiotice.

Dilema apare atunci când ne întrebăm cât de sigură este apa pe care o bem sau o folosim pentru prepararea mâncării, fie că vorbim de apa potabilă din sistemul public, de apa îmbuteliată din comerţ sau de apa filtrată şi purificată în gospodăria proprie.