Ca sa intelegem procesul de purificare a apei prin Osmoza Inversa, este nevoie sa intelegem mai intai in ce consta „osmoza”.
Osmoza este tendinta naturala a unui lichid mai putin concentrat de a trece printr-o membrana permeabila ce permite numai trecerea moleculelor de apa, pentru diluarea si echilibrarea lichidului mai concentrat. Daca luam ca exemplu un lichid cu o anumita concentratie de sare, si de partea cealalta un mediu cu o concentratie mai mare de sare, lichidul mai putin concentrat va avea tendinta de a migra pentru a dilua mediul mai concentrat in sare.
In urma deplasarii mediului lichid mai putin concentrat catre partea cealalta a membranei, se creeaza o diferenta de nivel intre cele 2 medii – o presiune denumita presiune osmotica.
Osmoza Inversa, o modalitate moderna de purificare a apei

Osmoza inversa este procesul prezentat mai sus, insa in sens invers, iar mediul lichid mai concentrat este apa impura ce trebuie tratata. Se aplica o presiune in mediul foarte concentrat, care trebuie sa fie mai mare decat presiunea osmotica. Se recupereaza astfel din partea cealalta a membranei, apa purificata (fara impuritatile din mediul lichid mai concentrat).
Purificatoare apa potabila cu Osmoza Inversa WaterMAG
Purificarea apei prin acest proces denumit Osmoza Inversa se face cu statii moderne de filtrare a apei, dozatoare cu purificare a apei si racire, pe baza de compresor.
In sectiunea de promotii din blogul nostru, dar si in magazinul online WaterMAG, sunt prezentate purificatoare cu Osmoza Inversa pentru locuinte sau pentru birouri ori centre comerciale, purificatoare cu functii suplimentare de dedurizare si tratare a apei.








De ce organismul uman are nevoie de apă?
Volumul zilnic de lichide recomandat variază în funcție de particularitățile fiecărui organism, de modul de viață dar și de climă.

Apa potabilă nu este numai apa ce vine la robinetele noastre prin sistemul public sau apa îmbuteliată pe care o cumpărăm din comerț, ci și apa folosită pentru pregătirea mâncării în bucătăria de acasă, ori în industria alimentară.
Apa potabilă cu un grad de alcalinitate echilibrat, asigură buna desfășurare a reacțiilor chimice din organism, și cu cât alcalinitatea este mai mare, cu atât sunt neutralizați și eliminați mai eficient acizii acumulați în surplusul de grăsime din organism.
Verificarea calității apei potabile se face printr-o serie de teste și analize microbiologice precum determinarea enterococilor sau a coliformi totali, ori 

Apa dură este acea apă ce conţine o cantitate mare de săruri, în special săruri de calciu şi magneziu, spre deosebire de apa „moale”, cu o concentraţie mică de săruri.
Mai mult decât atât, din cauza coroziunilor, apa colectează substanţe nocive, precum cupru sau plumb, ori alţi compuşi dăunători pentru sănătate, ce se regăsesc în materialele din care sunt fabricate conductele.
Apa naturală poate să provină din diferite surse, precum lacuri, râuri sau izvoare, ploaie sau ninsoare etc. Riscurile pe care ni le asumăm atunci când bem apă direct din surse naturale, fără să fie verificată, filtrată şi purificată, sunt mari pentru sănătatea noastră.
Unele bacterii precum Salmonella E. coli (Escherichia coli) sunt prezente în apele contaminate de dejecţii animale sau umane şi cauzează stări de greaţă, diaree, dureri de cap. Viruşii supravieţuiesc în apă, dar se dezvoltă atunci când găsesc un mediu favorabil, iar simptomele sunt diareea, febra sau infecţiile respiratorii.
Corpul uman este constituit 60% din apă, şi pentru a se menţine sănătos are nevoie în medie de o cantitate de 1,5 Litri de apă în fiecare zi. Calitatea apei pe care o consumăm este, de asemenea, un aspect foarte important pentru menţinerea unui organim sănătos şi energic.
Ştim că apă este un solvant foarte bun şi că absoarbe foarte uşor moleculele cu care interacţionează. Astfel, apa de ploaie absoarbe foarte uşor impurităţile din atmosferă, dar şi din solul sau suprafeţele pe care cade.
Clorul este folosit pentru dezinfectarea apei ce ajunge la robinetele noastre, de la statiile de potabilizare si distributie a apei din sistemele publice de alimentare cu apa.
Calitatea apei din sistemul public nu este constanta, chiar daca este verificata si controlata. Astfel, 
Filtrarea apei de dus se poate face cu ajutorul filtrelor incorporate interschimbabile, care elimina clorul din apa si derivatii acestuia, previne mancarimile si uscaciunea sau exfolierea pielii, caderea parului si iritatiile ochilor cauzate de aburii apei clorinate.




Trimite-ne parerea ta!