Jan 28

Despre Osmoza inversa si purificarea apei

Ca sa intelegem procesul de purificare a apei prin Osmoza Inversa, este nevoie sa intelegem mai intai in ce consta „osmoza”.

Osmoza este tendinta naturala a unui lichid mai putin concentrat de a trece printr-o membrana permeabila ce permite numai trecerea moleculelor de apa, pentru diluarea si echilibrarea lichidului mai concentrat. Daca luam ca exemplu un lichid cu o anumita concentratie de sare, si de partea cealalta un mediu cu o concentratie mai mare de sare, lichidul mai putin concentrat va avea tendinta de a migra pentru a dilua mediul mai concentrat in sare.

In urma deplasarii mediului lichid mai putin concentrat catre partea cealalta a membranei, se creeaza o diferenta de nivel intre cele 2 medii – o presiune denumita presiune osmotica.

Osmoza Inversa, o modalitate moderna de purificare a apei

osmoza-inversa-metoda-de-purificarea-a-apei

Osmoza inversa este procesul prezentat mai sus, insa in sens invers, iar mediul lichid mai concentrat este apa impura ce trebuie tratata. Se aplica o presiune in mediul foarte concentrat, care trebuie sa fie mai mare decat presiunea osmotica. Se recupereaza astfel din partea cealalta a membranei, apa purificata (fara impuritatile din mediul lichid mai concentrat).

Purificatoare apa potabila cu Osmoza Inversa WaterMAG

purificatoare-apa-osmoza-inversa-promotie-watermagPurificarea apei prin acest proces denumit Osmoza Inversa se face cu statii moderne de filtrare a apei, dozatoare cu purificare a apei si racire, pe baza de compresor.

In sectiunea de promotii din blogul nostru, dar si in magazinul online WaterMAG, sunt prezentate purificatoare cu Osmoza Inversa pentru locuinte sau pentru birouri ori centre comerciale, purificatoare cu functii suplimentare de dedurizare si tratare a apei.

Jan 20

Dedurizatoare la promotie

In dorinta de a va oferi cele mai bune sisteme profesionale de tratare a apei, WaterMAG va prezinta pe site-ul oficial Watermag.ro o selectie a celor mai moderne si eficiente sisteme de purificare a apei cu Osmoza Inversa, Dedurizatoare si Statii de Multifiltrare sau Sterilizatoare cu UV.

promotie-dedurizator-20ian2014Pachetele promotionale din sectiunea „Promotiile Saptamanii” sunt concepute astfel incat sa va propuna diferite tipuri de purificatoare sau statii de filtrare si dedurizare insotite de accesorii sau consumabile, la preturi reduse.

Unul dintre pachetele promotionale pentru dedurizatoare va propune un set de produse de tratare si dedurizare a apei – Pachetul ECONOMY – care include:

.

  • Dedurizator DIAMOND 30, un sistem complet automat si care permite programarea volumetrica in functie de caracteristicile apei.

Recomandat in special pentru locuintele care consuma zilnic un volum mediu de apa sau pentru surse de apa cu o duritate medie, Dedurizatorul DIAMOND 30 asigura o serie de avantaje, printre care eliminarea sau prevenirea depunerilor de calcar pe conducte si tevi, dar si reducerea consumului de sapun si detergenti.

  • Bypass 1″ pentru dedurizatoarele DIAMOND ELITE, DIAMOND, MICRO, SIMPLEX DM
    .
  • Filtru Big Blue 20″- un set complet pentru protectia dedurizatorului, care include un cartus de 5 microni, carcasa pentru filtru , manometru si suport, cheie pentru filtru.

duritate-apa-depunere-tartru-masini-de-spalatApa cu o duritate ridicata are efecte negative atat asupra instalatiilor sanitare si a electrocasnicelor din casa, a tevilor si a conductelor ce transporta apa, cat si asupra hainelor spalate cu apa dura, care vor avea durata de viata mult mai scurta.

Asa se face ca apa cu duritate mare ne face sa cheltuim bani si sa consumam timp pentru intretinerea si repararea periodica a instalatiilor si a masinilor de spalat, dar si pentru detergenti, pentru ca hainele sa fie bine spalate.

apa-dura-usuca-pielea

In plus, nici pielea nu ramane ne-afectata de surplusul de calcar din apa, astfel ca senzatia de piele uscata sau chiar iritatiile devin tot mai frecvente. Este nevoie de tratamente suplimentare de ingrijire a pielii si a parului pentru a inlatura acea stare de disconfort de dupa baie sau dupa dus.

Dec 29

APA un element esential pentru un corp sanatos

apa-cantitate-necesara-zilnica-pentru-organismDe ce organismul uman are nevoie de apă?

Apa este una dintre componentele esențiale pentru sănătatea și funcționarea normală a organismului nostru:

  • apa dizolvă și transportă toate substanțele de care organismul are nevoie, în interiorul și în exteriorul celulelor, și de la o celulă la alta

  • toate reacțiile celulare au nevoie de apă, pentru că aceasta furnizează atomii de hidrogen necesari

  • apa contribuie la reglarea termică: atunci când temperatura corpului crește, apare fenomenul de transpirație pentru echilibrare

  • apa elimină o mare parte din deșeurile metabolice prin urină

Cum își primește organismul porția de apă

Organismul își ia apa de care are nevoie din mancare și băuturi. Alimentele asigură în jur de 1 Litru de apă pe zi, ținând seamă de faptul că toate alimentele conțin apă într-o proporție mai mare sau mai mică, cu câteva excepții, printre care zahărul și uleiul.

Cele mai bogate alimente în apă sunt fructele și legumele, care au un conținut de 65% – 70% de apă, dar și iaurtul sau brânza, care au un conținut de apă de 85% – 90%.

Ce cantitate de apă sau alte lichide trebuie să consumăm zilnic?

calitatea-apei-de-bautVolumul zilnic de lichide recomandat variază în funcție de particularitățile fiecărui organism, de modul de viață dar și de climă.

Specialiștii estimează nevoia zilnică de apă a organismului uman la 1L – 1,5 L, pentru persoane cu un mod de viață semi-sedentar, ce trăiesc într-o zonă cu un climat temperat.

Această cantitate zilnică de lichidă va fi mai mare la temperaturi mai ridicate sau în condiții de efort fizic. De asemenea, atunci când consumăm alimente cu un conținut mare de apă – supe sau piureuri ori salate de legume și fructe – necesarul de lichide va fi mai mic.

Ce fel de apă bem?

Apa este cea mai bună și mai sănătoasă băutură: nu conține calorii, și nu aduce un aport suplimentar de energie.

Apa de la robinet, din sistemul public de alimentare cu apă, este cea mai economică și la îndemână sursă de apă. Urmează apoi, apa plată sau minerală din comerț, îmbuteliată în plastic sau sticlă, și cu diferite caracteristici în ce privește puritatea și concentrația de minerale.

de-ce-avem-nevoie-sa-bem-apa

Apa de la robinet nu este întotdeauna foarte limpede sau bună la gust, din cauza procesului de dezinfectare prin clorinare, a sedimentelor depuse în timp pe conducte sau a nivelului unor parametri precum alcalinitate sau pH.

Apa îmbuteliată din comerț are, de asemenea, avantaje și dezavantaje: poate fi mai curată și mai echilibrată decât apa de la robinet, dar este mai scumpă și își pierde din calități în câteva ore la apa imbuteliata în recipiente de plastic, și în câteva zile dacă este îmbuteliată în sticlă.

Sterilizator cu UV WaterMAG model WMUV-24WaterMAG: sisteme profesionale de tratare a apei

Soluțiile de durată pentru o apă potabilă de calitate la robinet la costuri foarte avantajoase, sunt sistemele de purificare prin Osmoză Inversă, stațiile de dedurizare, filtrele cu cărbune activ, statiile de multifiltrare sau sterilizatoarele cu UV.

Dec 05

Alcalinitatea apei, un aspect al calitatii apei potabile

Apa este esențială pentru organismul nostru, pentru că îndeplinește o serie de roluri importante în buna funcționare a organismului: asigură transportul nutrienților la celulele din organism și elimină toxinele, asigură funcționarea sistemelor glandulare și a proceselor fiziologice.

apa-potabila-robinet-analizeApa potabilă nu este numai apa ce vine la robinetele noastre prin sistemul public sau apa îmbuteliată pe care o cumpărăm din comerț, ci și apa folosită pentru pregătirea mâncării în bucătăria de acasă, ori în industria alimentară.

De aceea calitatea apei pe care o bem ca atare sau care ajunge în organismul nostru prin intermediul băuturilor sau al alimentelor este esențială și constă în numeroase atribute, precum: puritate, culoare și miros, nivelul pH-ului, duritate sau alcalinatate etc.

Apa potabilă alcalină, avantaje și dezavantaje

apa-alcalina-beneficii-sanatateApa potabilă cu un grad de alcalinitate echilibrat, asigură buna desfășurare a reacțiilor chimice din organism, și cu cât alcalinitatea este mai mare, cu atât sunt neutralizați și eliminați mai eficient acizii acumulați în surplusul de grăsime din organism.

  • În ce constă alcalinitatea apei? Continutul de bicarbonați și hidroxizi, și uneori de borați, silicați și fosfați sau sulfuri acide, este cel care conferă apei un anumit grad de alcalinitate.

Principalele beneficii ale apei potabile alcaline asupra organismului uman sunt:

  • este un bun anti-oxidant, neutralizează radicalii liberi din organism
  • stimulează producerea bicarbonaților care menţin echilibrul acido-bazic în organism

dedurizator-filtruBB20MApa potabila alcalină este benefică pentru sănătate și pentru o stare generală de bine, însă este agresivă, cu acțiune corozivă asupra țevilor și a instalațiilor metalice.

În cazul instalațiilor casnice și a instalațiilor de dedurizare, este necesară determinarea alcalinității apei, pentru că agresivitatea chimică a apei alcaline cauzează depuneri și coroziune în contact cu metalul. Reducerea alcalinității apei se poate face cu instalații cu Osmoză Inversă, dedurizatoare sau alte tipuri de instalații speciale.

Dec 05

pH-ul apei, un factor important pentru sanatate

Apa pe care o bem de la robinet sau cea îmbuteliată din comerț, ori apa pentru gătit, trebuie să îndeplinească numeroase condiții pentru a fi benefică pentru sănătate.

ph-apa-valori-masurareVerificarea calității apei potabile se face printr-o serie de teste și analize microbiologice precum determinarea enterococilor sau a coliformi totali, ori analize fizico-chimice, precum determinarea turbidității apei, determinarea clorurilor sau determinarea pH-ului și a conductivității.

pH-ul este un coeficient al apei despre care se vorbește destul de mult în ultima vreme, mai ales odată cu dezvoltarea industriei apei îmbuteliate comercializate pe scară largă. Acest coeficient care arată aciditatea sau bazicitatea unei substanțe, a fost introdus în 1909 de omul de ştiinţă danez S.P.L. Sorensen și este prescurtarea expresiei latinești „pondus hydrogenii”.

Pentru că cea mai mare parte a reacțiilor din organism este influențată de activitatea ionior de hidrogen, nivelul pH-ului din apă sau alte lichide, ori din alimente, este foarte important pentru sănătate.

Prin pH se măsoară și se exprimă nivelul de aciditate al apei într-un interval valoric de la 0 la 14. Pentru organismul uman, pH-ul neutru este 7, valoare sub care apa este acidă, iar peste 7 apa devine alcalină. Intervalul valoric al pH-ului tolerat de organismul nostru este intre 6,5 si 9.

analize-apa-masurare-phDeși de cele mai multe ori este preferată sau recomandată apa potabilă cu pH neutru, apa alcalină își are beneficiile ei, pentru că ajută la neutralizarea şi eliminarea deşeurilor acide din organism. Surplusul de grăsime din organism este un depozit al acizilor, iar o dietă corectă și sănătoasă va ține întotdeauna seamă de un proces de alcalinizare pentru dizolvarea grăsimilor.
Acidoza din organism este favorizată de un regim de alimentație bazat pe prăjeli și conserve, cafea și băuturi alcoolice sau acidulate.

Analizele apei potabile se pot face în laboratoare specializate sau cu testere ușor de utilizat, precum pH-metrul electronic.

Nov 14

Statii de dedurizare DIAMOND ELITE

Dezavantajele apei cu duritate ridicată sunt numeroase, şi merg de la scurtarea duratei de viaţă a instalaţiilor sanitare şi a aparaturii electrocasnice ce funcţionează cu apă, până la creşterea consumului de energie sau de detergenţi şi senzaţia de piele uscată după ce ne spălăm.

Dedurizatoarele moderne, cu sisteme eficiente şi economice de dedurizare a apei, rezolvă toate aceste probleme, datorită tehnologiilor de ultimă oră.

dedurizator-apa-premiumDedurizatoarele din gama DIAMOND ELITE pe care ni le prezintă WaterMAG.ro, proiectate pentru un consum mediu sau mare de apă cu un nivel mediu şi ridicat de duritate a apei, elimină tartrul şi depunerile de pe conductele şi instalaţiile sanitare. De asemenea, apa dedurizată scade consumul de detergenţi şi săpun, iar hainele sunt mai strălucitoare şi mai rezistente.

Unul dintre atuurile dedurizatorului DIAMOND ELITE constă în faptul că este pre-setat de către specialiştii WaterMAG.ro, în funcţie de calitatea apei beneficiarului, pentru un randament maxim la un consum cât mai eficient. Dedurizatoarele funcţionează complet automat, iar softul cu care sunt echipate permite optimizarea parametrilor de funcţionare, pentru un consum de sare optim raportat la cantitatea de apă dedurizată.

  • dedurizator-filtruBB20MDimensionarea staţiilor de dedurizare a apei se face în funcţie de 3 parametri: consumul mediu zilnic de apă pentru o persoană aproximat la 140 litri, concentraţia de Fe din apă şi numărul de consumatori din imobil.
    .
  • Accesoriile necesare pentru instalarea staţiei de dedurizare sunt filtrul Big Blue 20″/10″ pentru protecţia răşinii şi a electrovalvei, şi un Bypass care asigură alimentarea cu apă în timpul igienizării staţiei şi a intervenţiilor tehnice.

Nov 14

Despre apa dura si apa moale

apa-din-naturaApa dură este acea apă ce conţine o cantitate mare de săruri, în special săruri de calciu şi magneziu, spre deosebire de apa „moale”, cu o concentraţie mică de săruri.

  • În general, apa dură nu prezintă riscuri pentru sănătate, mai ales pentru persoanele cu un organism sănătos şi rezistent, ba dimpotrivă, s-a constatat că riscul apariţiei pietrelor la rinichi este mai mic.

Cercetările specialiştilor privind efectele apei dure asupra sănătăţii organismului uman au început în America prin anii 1970 şi au studiat tipurile de apă şi efectele acesteia în diferite zone din lume, inclusiv din Europa.

Studiile au continuat până în prezent, şi s-a dovedit că efectul apei dure asupra sănătăţii este unul benefic: apa cu un coeficient mai mare de duritate, reduce riscurile apariţiei calculilor renali şi a litiazei renale.

apa-dura-efecteApa dură vine însă, la pachet cu o serie de dezavantaje, care nu sunt deloc de neglijat. Apa cu duritate ridicată diminuează proprietăţile detergenţilor şi ale săpunurilor, instalaţiile şi conductele se încarcă cu tartru, iar în agricultură solurile irigate cu apă dură pot deveni sterile în timp.

Apa „moale”, sau cu o concentraţie foarte mică de săruri de calciu şi magneziu, are de asemenea dezavantajele ei: este foarte corozivă şi astfel este favorizată dezvoltarea bacteriilor în locurile corodate, ruginite, ale conductelor ce transportă apa.

apa-dura-efecte-sanatateMai mult decât atât, din cauza coroziunilor, apa colectează substanţe nocive, precum cupru sau plumb, ori alţi compuşi dăunători pentru sănătate, ce se regăsesc în materialele din care sunt fabricate conductele.

Pentru ca instalaţiile şi conductele să fie protejate la corodare, avem nevoie de o apă cu o concentraţie echilibrată de săruri, astfel încât depunerile să nu afecteze calitatea apei şi să fie prevenită deteriorarea ţevilor.

Nov 06

Ce riscuri ne asumăm când bem apă nefiltrată

apa-de-baut-din-natura-riscuriApa naturală poate să provină din diferite surse, precum lacuri, râuri sau izvoare, ploaie sau ninsoare etc. Riscurile pe care ni le asumăm atunci când bem apă direct din surse naturale, fără să fie verificată, filtrată şi purificată, sunt mari pentru sănătatea noastră.

Unele lacuri sau izvoare sunt atât de limpezi şi răcoritoare, încât e greu de crezut că o gură de apă rece şi naturală poate să ne facă rău. Şi totuşi, această apă atât de cristalină şi îmbietoare poate fi periculoasă din cauza compoziţiei biologice şi chimice.

Contaminanţii şi riscurile apei din natură

  • Contaminanţii radiologici: este vorba de apele contaminate cu particule radioactive, mai greu de potabilizat pentru că acestea pot să contamineze filtrele folosite pentru purificare.
    ,
  • Contaminanţii chimici: pesticidele, nitraţii, metalele grele şi alţi compuşi chimici pot fi prezenţi în sursele naturale de apă aflate în apropierea aşezărilor urbane sau rurale. Apele de munte, chiar dacă nu sunt atât de apropiate de localităţi, pot avea însă o concentraţie mare de minerale, şi, de asemenea, pot fi periculoase pentru sănătate, dacă sunt consumate.
    .
  • Contaminanţii biologici: este vorba de microorganisme ce pot fi transmise de animale dar şi de oameni. Cele mai frecvente sunt microorganisme întâlnite în apa infestată sunt giardia şi cryptosporidium, chisturi care se transmit pe cale orală sau prin fecale. Efectele ingerării apei infestate sunt balonarea, diareea, flatulenţa, crampele stomacale şi febra, pierderea apetitului şi altele, la fel de neplăcute.

riscuri-apa-poluataUnele bacterii precum Salmonella E. coli (Escherichia coli) sunt prezente în apele contaminate de dejecţii animale sau umane şi cauzează stări de greaţă, diaree, dureri de cap. Viruşii supravieţuiesc în apă, dar se dezvoltă atunci când găsesc un mediu favorabil, iar simptomele sunt diareea, febra sau infecţiile respiratorii.

Gradul de potabilitate al apei poate să varieze şi în funcţie de anotimp: precipitaţiile abundente sau inundaţiile pot să contamineze sursele de apă.

Sisteme de purificare şi filtrare a apei

purificare-apa-osmoza-inversaStaţiile moderne de filtrare şi purificare a apei din natură sunt soluţiile de care avem nevoie pentru a evita riscurile de îmbolnăvire.

Sterilizatoarele cu UV pentru Osmoză Inversă şi Purificatoarele de apă, Filtrele Big Blue pentru filtrarea debitelor mari de apă sau staţiile de multifiltrare şi dedurizatoarele sunt câteva dintre cele mai noi şi eficiente soluţii pentru o apă curată şi sigură.

Nov 06

Câteva lucruri despre apă şi despre organismul uman

calitatea-apei-potabileCorpul uman este constituit 60% din apă, şi pentru a se menţine sănătos are nevoie în medie de o cantitate de 1,5 Litri de apă în fiecare zi. Calitatea apei pe care o consumăm este, de asemenea, un aspect foarte important pentru menţinerea unui organim sănătos şi energic.

Poluarea este un subiect tot mai discutat, iar combaterea ei preocupă întreaga lume, de la cercetători şi medici, politicieni, industriaşi sau ecologişti, până la oamenii obişnuiţi, preocupaţi tot mai mult de ceea ce introduc în organism cu un simplu pahar cu apă.

apa-impura-riscuri-sanatateŞtim că apă este un solvant foarte bun şi că absoarbe foarte uşor moleculele cu care interacţionează. Astfel, apa de ploaie absoarbe foarte uşor impurităţile din atmosferă, dar şi din solul sau suprafeţele pe care cade.

Principalii factori care poluează apa sunt nitriţii şi fosfaţii, pesticidele, hidrocarburile, bacteriile ce provin din excremente animale sau umane, metalele grele, deşeurile plastice sau reziduurile medicamentoase.

Consumul de apă infestată poate să cauzeze epidemii de gastro-enterite şi diarii ce pot fi mortale la copii. S-au dovedit ştiinţific efectele cancerigene ale azotului şi ale metalelor grele care poluează apa: nichel, arsenic, crom sunt substanţe care se pot regăsi chiar şi în apa considerată potabilă.

image_67155Pachet Premium Elite+UV12PROApa ce conţine substanţe reziduale din medicamente sau pesticide este foarte dăunatoare pentru funcţionarea normală a sistemului endocrin şi poate avea efecte negative în ce priveşte creşterea şi dezvoltarea normală a organismului uman. Cercetătorii constată creşterea sensibilităţii corpului uman la agenţii infecţioşi, dar şi o rezistenţă ridicată a bacteriilor la antibiotice.

Dilema apare atunci când ne întrebăm cât de sigură este apa pe care o bem sau o folosim pentru prepararea mâncării, fie că vorbim de apa potabilă din sistemul public, de apa îmbuteliată din comerţ sau de apa filtrată şi purificată în gospodăria proprie.

Oct 20

Despre Clorul din apa de la robinet

papa-potabila-tratata-cu-clorClorul este folosit pentru dezinfectarea apei ce ajunge la robinetele noastre, de la statiile de potabilizare si distributie a apei din sistemele publice de alimentare cu apa.

Opiniile specialistilor din sanatate sunt controversate in ce priveste prezenta clorului in apa pe care o bem. Chiar daca toti admit ca este un agent eficient de distrugere a factorilor din apa ce ne pot afecta sanatatea, o concentratie mai ridicata de clor poate fi nociva in timp.

De asemenea, apa ce contine clor, chiar si intr-o cantitate foarte mica, poate fi periculoasa pentru femeile insarcinate si pentru bebelusi, sau pentru persoanele sensibile.

Apa potabila clorinata din sistemul public de distributie

apa-potabila-clorinataCalitatea apei din sistemul public nu este constanta, chiar daca este verificata si controlata. Astfel, concentratia de clor poate sa fie uneori mai mare, fie pentru ca s-a ridicat intentionat cantitatea de clor pentru a distruge bacterii depistate in apa, fie in functie de alti factori.

Chiar daca apa este potabila, iar clorul nu dauneaza in principiu sanatatii, apa tratata prin clorinare capata un aspect dezagreabil, un miros specific si chiar un gust nu tocmai placut.

Filtrarea apei de la robinet, eliminarea gustului neplacut de clor

filtrare-purificare-apa-potabila-watermagClorul din apa potabila poate fi eliminat cu ajutorul statiilor de filtrare cu carbon activ. Acestea inlatura gustul neplacut din apa tratata cu clor si filtreaza si anumite pesticide, ii redau aspectul limpede si inlatura mirosul dezagreabil.

Statiile de filtrare cu carbune granular activat sunt silentioase si eficiente in eliminarea clorului liber si a hidrogenului sulfurat din apa, amelioreaza considerabil gustul si mirosul apei tratate cu clor.

Filtrarea apei de la bucatarie cu carbune activat are si alte beneficii, pe langa eliminarea efectului clorinarii apei, precum filtrarea sedimentelor si a metalelor grele sau a parazitilor ce se pot afla in apa de baut (giardia si cryptosporidium).

statii-filtrare-apa-carbune-activFiltrarea apei de dus se poate face cu ajutorul filtrelor incorporate interschimbabile, care elimina clorul din apa si derivatii acestuia, previne mancarimile si uscaciunea sau exfolierea pielii, caderea parului si iritatiile ochilor cauzate de aburii apei clorinate.

Daca folosim aceste tipuri de filtre cu carbon, trebuie doar sa avem grija sa inlocuim filtrul carbon activ in mod regulat – la 3 luni sau la 6 luni, pentru ca altfel, pesticidele retinute vor trece in apa.

Older posts «

» Newer posts