«

»

Jan 28

Despre Osmoza inversa si purificarea apei

Ca sa intelegem procesul de purificare a apei prin Osmoza Inversa, este nevoie sa intelegem mai intai in ce consta „osmoza”.

Osmoza este tendinta naturala a unui lichid mai putin concentrat de a trece printr-o membrana permeabila ce permite numai trecerea moleculelor de apa, pentru diluarea si echilibrarea lichidului mai concentrat. Daca luam ca exemplu un lichid cu o anumita concentratie de sare, si de partea cealalta un mediu cu o concentratie mai mare de sare, lichidul mai putin concentrat va avea tendinta de a migra pentru a dilua mediul mai concentrat in sare.

In urma deplasarii mediului lichid mai putin concentrat catre partea cealalta a membranei, se creeaza o diferenta de nivel intre cele 2 medii – o presiune denumita presiune osmotica.

Osmoza Inversa, o modalitate moderna de purificare a apei

osmoza-inversa-metoda-de-purificarea-a-apei

Osmoza inversa este procesul prezentat mai sus, insa in sens invers, iar mediul lichid mai concentrat este apa impura ce trebuie tratata. Se aplica o presiune in mediul foarte concentrat, care trebuie sa fie mai mare decat presiunea osmotica. Se recupereaza astfel din partea cealalta a membranei, apa purificata (fara impuritatile din mediul lichid mai concentrat).

Purificatoare apa potabila cu Osmoza Inversa WaterMAG

purificatoare-apa-osmoza-inversa-promotie-watermagPurificarea apei prin acest proces denumit Osmoza Inversa se face cu statii moderne de filtrare a apei, dozatoare cu purificare a apei si racire, pe baza de compresor.

In sectiunea de promotii din blogul nostru, dar si in magazinul online WaterMAG, sunt prezentate purificatoare cu Osmoza Inversa pentru locuinte sau pentru birouri ori centre comerciale, purificatoare cu functii suplimentare de dedurizare si tratare a apei.