«

»

Feb 13

De ce avem nevoie de sisteme moderne de filtrare si tratare a apei?

Stim cu totii ca apa de la robinet este tratata cu clor pentru a fi adusa la parametrii de siguranta pentru sanatatea consumatorilor.

apa-potabila-filtrare-tratare-osmoza-inversa-watermagInsa, in ce masura este benefica pentru organism aceasta apa potabila, furnizata prin sistemul public de alimentare, este o tema ce ii preocupa tot mai mult pe nutritionisti si pe medici. Cu alte cuvinte, apa potabila de la robinet nu face rau, dar nici nu asigura organismului toate substantele necesare, pe care ar trebui sa i le asigure.

Apa pe care o primim la robinet, prin sistemul public de alimentare, corespunde normelor pentru a putea fi consumata, dar poate sa contina substante nocive, intr-o concentratie care nu este periculoasa pentru sanatate, cel putin pe termen scurt si mediu.

Apa potabila, de la statia de clorinare catre robinetul nostru

apa-potabila-la-robinetCalitatea apei din natura, fie ea de suprafata sau din panze freatice, este tot mai mult afectata de pesticide, nitriti si nitrati. In plus, pe drumul ei catre robinetul consumatorului final, apa acumuleaza in compozitia sa, pe langa clorul care trebuie sa o potabilizeze si care ii confera de multe ori un miros neplacut, un gust dezagreabil si o culoare ce nu prea te imbie sa bei, metale grele precum plumb, cupru, aluminiu din tevile si conductele vechi de transport.

Ce fel de apa ar trebui sa bem si cum o obtinem

Apa pe care o bem trebuie sa fie curata, sa contina oligoelemente si minerale intr-o concentratie potrivita si sa aiba un gust bun.

Sistemele de purificare si tratare a apei Osmoza Inversa, filtrele cu carbon activ sau statiile de filtrare a apei cu Zeolite sunt cateva dintre modalitatile moderne ce contracareaza efectele poluarii si industrializarii si dau un gust bun, un aspect si un miros placut apei potabile.

statii-purificare-apa-osmoza-inversa-watermag

De ce este mai buna apa purificata prin Osmoza Inversa decat Apa Imbuteliata?

Procesul de purificare si tratare a apei prin Osmoza Inversa elimina peste 99,99% din contaminanti – nitrati, nitriti si metale grele, ii reda gustul placut, aspectul limpede si indeparteaza mirosul de clor.

Statiile de purificare cu Osmoza Inversa de ultima generatie, precum cele din gama ADVANCE PLCD 7 Premium cu 7 trepte de filtrare, dispun de Cartus de remineralizare si Ionizator Bioceramic.

  • TREAPTA 6 – Cartusul de remineralizare – echilibreaza nivelul pH-ului si imbogateste apa cu mineralele atat de necesare unui organism sanatos.
  • TREAPTA 7 – BIO – Ionizatorul Bioceramic – asigura apei ultrafiltrate un nivel de ionizare optim, pentru desfasurarea in bune conditii a proceselor fiziologice ale corpului.

Costurile pentru sistemele de filtrare si tratare a apei prin Osmoza Inversa se amortizeaza in 6-8 luni, oferind o alternativa mai rentabila decat apa îmbuteliata, atat din punctul de vedere al calitatii apei cat si al cheltuielilor.