Aug 17

Promotiile WaterMAG. Statii de purificare a apei potabile

Bacterii, virusuri, alge, protozoare, mucegaiuri sunt cauze al apei contaminarii apei ce provine dintr-o sursa neverificata sau este transportata printr-un sistem de conducte necorespunzator. Riscurile de imbolnavire sunt mari din cauza apei contaminate, atat pentru persoanele sensibile, pentru copii sau persoane in varsta, cat si pentru persoanele adulte cu o sanatate generala buna.

Modalitatile de dezinfectare sunt variate, de la clasica metoda de purificare a apei de baut prin clorinare, pana la statii de purificare cu Osmoza Inversa, sisteme de filtre sau lampi cu ultraviolete.

Statia de filtrarea si purificare a apei potabile ADVANCE PLCD 7 este cel mai complex si mai performant sistem de osmoza inversa de pe piata. Cele 7 trepte filtrare ce asigura o puritate a apei de 99,9% includ si trecerea apei printr-un cartus de remineralizare care regleaza nivelul pH-ului si imbunatateste calitatea apei prin adaugarea de minerale precum calciu, magneziu, sodiu, potasiu.

Ionizatorul Bioceramic este ultima treapta de tratare a apei in instalatia cu osmoza inversa si are rolul, dea semenea, de imbunatatire a calitatii apei de baut, aducand-o la un nivel de ionizare asemanator cu apa naturala din cascadele sau izvoarele de munte.

purificare-dezinfectare-apa-de-baut-osmoza-inversa

 • ADVANCE este un purificator cu osmoza inversa din categoria Premium, ce poate avea pana la 10 trepte de filtrare. Unul dintre cele mai importante atuuri ale statiei de purificare a apei potabile este posibilitatea configurarii acesteia dupa nevoile fiecarui utilizator.

In magazinul online WaterMAG.ro, in pagina produsului, puteti sa alegeti componentele suplimentare pentru statie de purificare a apei cu osmoza inversa, adaugand cartusul de remineralizare sau de ionizare, cartus special pentru pH sau cartus molecular ori sterilizator cu UV.

Sistemul ADVANCE de purificare a apei este livrat complet asamblat, cu toate componentele si cartusele de imbunatatire a calitatii apei, aprecum si cu toate accesoriile necesare pentru instalare.

configurator-osmoza-inversa-10trepte-purificare-apa-potabila

Jul 27

Cum ne hidratam corect in zilele caniculare

canicula-dezinfectare-purificare-apa-de-bautIn aceste zile cu temperaturi caniculare, medicii ne avertizeaza in privinta riscurilor expunerii prelungite la soare, a unei diete necorespunzatoare si mai ales a lipsei apei din organism.

O intrebare fireasca este, in aceste, conditii: „Ce bem si ce mancam, pentru ca organismul nostru sa fie bine hidratat si sanatos?”

Temperaturile ridicate in toate zonele din tara ne fac sa bem mai multe lichide ca de obicei, iar alegerea intre o bere rece, un suc puternic acidulat si apa simpla este de multe ori dificila.

Apa pura, la temperatura camerei, previne deshidratarea

apa-purificata-de-baut-canicula.

Cu siguranta insa, cea mai buna alegere pentru ca organismul nostru sa suporte bine caldurile excesive este apa simpla, apa plata, gustoasa si curata. Apa este singurul aliat de incredere impotriva deshidratarii, ce compenseaza piederea de apa din organism din cauza caniculei.

Un consum regulat de 1,2 – 2 L de apa pe zi sau in jur de 8 pahare mari asigura necesarul de apadin organism. Medicii si nutritionistii ne recomanda sa evitam apa minerala, din cauza continutului riducat de saruri. Daca am vrea ca apa sau aiba un gust aparte, putem sa adaugam in pahar o felie de lamaie si cateva frunze de menta.

Trebuie sa notam ca sucurile produse industial, foarte dulci si foarte acidulate nu fac decat sa sporeasca senzatia de sete, iar bauturile alcoolice favorizeaza deshidratarea organismului. In plus, temeperaturile ridicate accentueaza efectele alcoolului.

.

Meniul de vara: fructe si legume naturale cu un continut mare de apa

Alimentatia este, de asemenea, foarte importanta pentru o stare generala buna, in timpul zilellor caniculare. Legumele si fructele cu un continut mare de apa, precum pepenele verde si galben, castravetii, rosiile, salata verde, dovleceii sau piersicile trebuie sa faca parte din meniul zilnic al fiecaruia dintre noi. Un echilibru intre salatele de cruditati si mancarea gatita este recomandat pentru un tranzit intestinal sanatos.

Cum controlam calitatea apei pe care o consumam zilnic acasa

Stim deja ca apa imbuteliata din comert nu este intotdeauna de foarte buna calitate, mai ales pentru ca este tinuta multa vreme in recipiente din plastic, dar si pentru ca sursele de apa nu sunt intotdeauna cunoscute si verificate.

Apa de baut de la robinetul legat la sistemul public de alimentare cu apa este si ea in mare masura supusa riscurilor de contaminare din cauza tevilor vechi si ruginite, sau din cauza gustului si mirosului de clor.

De aceea, purificarea apei in gospodaria proprie cu ajutorul unui statii moderne de filtrare si purificare cu Osmoza Inversa sau lampi sterilizatoare cu raze ultraviolete este o necesitate. Analiza periodica a apei este un aspect important pentru sanatatea intregii familii, mai ales daca sursa de apa este un put forat, indiferent la ce adancime.

Beneficiaza de promotiile saptamanii oferite de WaterMAG.ro,
magazin online de sisteme de purificare si tratare a apei!

purificare-dezinfectare-apa-de-baut-osmoza-inversa

Jul 21

Sterilizarea apei. Lampi cu raze ultraviolete

Sterilizatoarele cu lampi UV pentru purificarea apei sunt solutiile cele mai moderne si eficiente pentru eliminarea bacteriilor si a virusurilor, purificarea de alge, protozoare, mucegaiuri si alte impuritati, a apei de baut.

Apa de baut este astfel purificata fara folosirea de substante chimice pentru dezinfectare, si drept urmare nu raman in apa reziduuri, miros si gust neplacut, asa cum se intampla in urma dezinfectarii apei prin clorinare, de exemplu.

Tratarea apei potabile prin sterilizarea cu ultraviolete nu ii schimba acesteia gustul sau mirosul, ori compozitia de minerale naturale, si este la acest moment solutia cea mai ieftina si cea mai sigura pentru o apa de calitate in gospodarie.

Pentru ca apa de baut sa fie purificata si tratata corespunzator, este nevoie ca aceasta sa indeplineasca anumite conditii, sau sa fie folosite in acelasi timp mai multe tipuri de filtre sau sisteme de purificare.

-apa-potabila-puturi-forate-filtrare-cu-lampi-ultraviolete

Sterilizatoare apa potabila cu UV in magazinul online WaterMAG.ro

Sterilizatorul WMUV-RO este special conceput pentru a fi folosit in cadrul instalatiilor de purificare a apei cu Osmoza Inversa sau a purificatoarelor cu ultrafiltrare.

Sterilizatorul UV-12 / 55W este o lampa recomandata in special locuintelor familiale care folosesc in gospodarie apa din puturi forate. Specialistii recomanda si o prefiltrare de 5 microni a apei, inainte ca aceasta sa treaca prin instalatia de sterilizare, pentru o calitate garantata a apei.

Sterilizatorul cu UV WaterMAG model WMUV-24 este, de asemenea, ideal pentru purificarea apei ce ar putea fi infestata cu bacterii, virusuri, alge, protozoare sau mucegaiuri, fara folosirea unor substante chimice care sa-i modifice gustul, culoarea sau mirosul. Purificarea apei prin sterilizarea cu UV are si avantajul pastrarii calitatii fizico-chimice si organoleptice a apei.

sterilizatoare-uv-apa-potabila

Pentru ca apa tratata astfel sa fie de cea mai buna calitate iar sterilizarea sa aiba efectul asteptat, este necesar ca apa sa indeplineasca anumite conditii, pe care le gasiti in fisa de instructiuni a sistemului sau pe site-ul nostru WaterMAG.ro. Una dintre conditii este ca nivelul de duritate a apei sau fie sub 7 grade G sau instalarea unei Statii de Dedurizare inaintea lampii UV.

Jul 21

Filtre EXCITO, sisteme de ultrafiltrare a apei potabile

Purificator de apa EXCITO B

Purificatorul EXCITO B este un sistem profesional de imbunatatire a calitatii apei de baut din reteaua publica de distributie. Usor de instalat si de ingrijit, sistemul de ultrafiltrare a apei EXCITO B este montat intr-o intr-o carcasa de culoare inchisa, ce are aspectul unei piese de mobiler usor de asortat la orice tip de mobilier sau preferinte de design interior.

Sistemul profesional EXCITO B functioneaza pe baza a 4 filtre speciale si o membrana de ultrafiltrare. Apa potabila din sistemul public de alimentare cu apa va trece prin 5 etape de filtrare si purificare, fara ca proprietatile si compozitia de minerale sa fie afectate.

Sistemul de ultrafiltrare este echipat cu un filtru de sedimente de 20 microni pentru particulele fine de impuritati precum nisip sau rugina; filtru cu rasina cationica pentru dedurizarea apei; un filtru modern si performant cu carbune granular activat care are rolul sa elimine 99% din clorurile din apa, sedimente si alte materii organice.

De asemenea, este prevazut cu filtru cu carbune granular si KDF, si Membrana de Ultrafiltrare, care filtreaza metalele, imbunatatesc gustul apei de baut si elimina toti contaminantii de pana la 0.02 microni, precum bacterii, fungi, spori si unii virusi.

Purificator de apa EXCITO CRT

Sistemele de ultrafiltrarea a apei potabile din reteaua publica de distributie indeparteaza gustul de clor, culoarea galbui si mirosul neplacut, amelioreaza calitatea apei si ne asigura ca bem o apa curata, ce isi pastreaza proprietatile benefice naturale.

Purificatoarele EXCITO CRT purifica apa in 4 etape de filtrare, fiind echipate cu un filtru de sedimente 20 microni si un filtru de sedimente de 1 micron, un filtru cu carbune granular facut din coaja de nuca de cocos si care are capacitatea de a filtra 99% din clorurile din apa, sedimente si alte materii organice. Filtrul cu carbune granular elimina 99% din clorurile din apa, sedimente si alte materii organice, dar si metale precum fierul, cromul, mercurul si metalele grele.

Beneficiaza de reduceri de pret la filtrele de apa potabila EXCITO!

sisteme-ultrafiltrare-apa-potabila-excito-watermag

In magazinul online de sisteme de purificare a apei WaterMAG.ro, sistemele de ultrafiltrare a apei beneficiaza acum de o reducere de pret de pana la 33%, sunt insotite de instructiuni de instalare si de folosire.

Jun 16

Despre apa poluata cu substante cancerigene

Poluarea apei poate avea cauze naturale sau poate fi cauzata de anumite activitati umane. Vorbim de poluarea microbiologica (bacterii, virusi, paraziti) sau poluare chimica. Conform studiilor in domeniu, cu exceptia intoxicatiilor ocazionale, cea mai mare parte a patologiilor cauzate de poluarea chimica a apei potabile sunt de natura canceroasa, in urma unei expuneri cronice (mai mult de 10 ani).

Printre cele mai frecvente substante identificate in apa poluata, multe sunt de natura cancerigena, precum arsenicul anorganic sau unii compusi rezultati in urma interactiunii solutiilor dezinfectante cu mediul in care este transportata apa pentru consum si nitratii. De asemnea, pesticidele sunt si ele pe lista cauzelor unor anumite tipuri de cancere.

apa-de-baut-sanatate-riscuri-boli

Arsenicul si compusii anorganici ai acestuia

O serie de studii epidemiologice au dovedit ca inhalarea sau ingestia de apa contaminata cu arsenic declanseaza cancere ale plamanilor, cancer de piele sau la vezica urinara. Alte studii stabilesc o legatura de cauzalitate intre apa cu arsenic si cancerul prostatei, ficat sau rinichi.

Subprodusii din apa potabila tratata prin clorinare

Subprodusii rezultati in urma dezinfectarii apei potabile prin clorinare se formeaza in urma reactiilor intre solutiile de dezinfectare (folosite pentru distrugerea microorganismelor din apa de baut) si materiile organice prezente in apa in mod natural.

Nitratii si nitritii in apa de baut. Cauze si efecte

Nitratii sun compusi chimici ce se gasesc in mod natural intr-o concentratie foarte mica in natura, in special in apele subterane, dar si in apele de suprafata si in sol. Nitratii se formeaza in urma fixarii azotului atmosferic in plante si descompunerea in materie organica. Compusii de azot din sol sunt purtati de apa de ploaie sin apele curgatoare in lacuri, plaje sau suprafete subterane.

Nitritii sunt, de asemenea, prezenti in cantitate foarte mica in apa naturala si in alimente, si sunt rezultatul unui proces de metabolizare a nitratilor in organism.

Apa potabila cu un continut de saruri de nitrati si nitriti ce depaseste 10 mg/l este foarte nociva pentru sanatate, mai ales pentru gravide, pentru mamele ce alapteaza si pentru bebelusi.

Alte substante cancerigene ce se pot gasi in apa de baut sunt unii compusi folositi la fabricarea conductelor si tevilor de transport a apei, in retele de canalizare, benzenul care poate ajunge acciental in apa sau in sol in urma depozitarii inadecvate a deseurilor industriale, plumbul care ajunge in apa foarte usor din suprafetele corodate ale tevilor ce transporta apa potabila.

Testerele si analizele speciale ale calitatii apei de baut sunt acum usor de facut datorita tehnologiei moderne!

Jun 05

Osmoza Inversa, sisteme de purificare a apei

Despre Osmoza Inversa si purificarea apei am mai vorbit si stim deja ca este o procedura moderna de purificare a apei, iar statiile de purificare si tratare a apei cu Osmoza Inversa au la baza tehnologii de ultima ora.

Sistemele de purificare a apei potabile cu 5, 7, 8 sau 10 trepte de filtrare, nu numai ca filtreaza apa de impuritati si contaminanti (nitrati, nitriti, metale grele etc.) in proportie de peste 99,99%, dar si imbunatatesc compozitia apei.

De ce o statie de filtrare a apei potabile cu Osmoza Inversa in gospodaria proprie?

Pentru ca astfel calitatea apei va fi garantata 100%, iar cheltuielile cu achizitia si intretinerea statiei de purificare se vor amortiza intr-un timp foarte scurt. Consumul de apa imbuteliata din comert necesita cheltuieli constante si mari, iar calitatea acesteia este greu de controlat.

Magazinul online WaterMAG va prezinta cele mai moderne sisteme de purificare si tratare a apei potabile, iar unul dintre atuurile importante este posibilitatea configurarii statiei de apa de care aveti nevoie

Statie Osmoza Inversa cu 10 trepte de filtrare

Configuratorul Osmoza Inversa ADVANCE cu 5 ——> 10 trepte de filtrare porneste de la sistemul de baza de filtrare si purifiare a apei potabile cu Osmoza Inversa ADVANCE cu 5 trepte de filtrare, la care se pot adauga optional cartusul de remineralizare, cartusul de ionizare ori de control al coeficientului pH, un cartus molecular sau sterilizatorul cu Ultra Violete.

configurator-osmoza-inversa-10trepte-filtrare-apa

In comparatie cu alte sisteme cu Osmoza Inversa, acesta vine la pachet cu o serie de avantaje, precum rezervorul presurizat de 12 litri, suportul metalic, electrovalva automata sau senzorul de protectie in cazul in care sursa de apa este oprita sau la suprapresiune.

Statie Osmoza Inversa cu 8 trepte de filtrare

 

configurator-osmoza-inversa-8trepte-filtrare-apaSistemul de Osmoza Inversa de capacitate mare cu 8 trepte de filtrare DIRECT FLOW 800GPD este disponibil la un pret foarte avantajos si este recomandat pentru utilizarea in locuinta, in sediile de birouri sa in intreprinderile mici.

Sistemul de purificare a apei are capacitate de pana la 1.5-1.8 litri pe minut si poate fi instalat sub sau langa chiuveta de bucatarie.

Poate fi echipat suplimentar cu cartuse de Remineralizare, Ionizare Bioceramica, Echilibrare pH pentru ca apa de baut sau pentru gatit sa fie de o calitate foarte buna, echilibrata si bogata in mineralele de care organismul are nevoie.

.

Sisteme profesionale de purificare si tratare a apei

In lista de produse a magazinului online WaterMAG se gaseste intreaga gama de statii de filtrare si purificare a apei potabile pentru locuinte si institutii publice sau obiective industriale, dar si componente si consumabile, filtre si sterilizatoare sau pompe si hidrofoare, automatizari sau pompe pentru ape uzate.

produse-purificare-tratare-apa-watermag

Jun 04

Despre apa si sanatate, aspecte esentiale

Dupa oxigen, apa este cel mai important element din organismul uman, avand o pondere medie de 65%. In cifre mai exacte, apa reprezinta 85% din creierul nostru, 83% din sange, 70% din muschi, 22% in oase si 2% in dinti.

De aceea lipsa apei din organism nu poate avea decat urmari negative, de la un simplu disconfort, pana la afectiuni grave cauzate de deshidratare sau de apa de calitate foarte proasta.

Trebuie sa notam si ca apa buna de baut si benefica pentru organism contine minerale care asigura buna functionare a organismului, precum sodiu si potasiu, calciu, magneziu sau oligo-elemente. Pe durata unei zile obisnuite pierdem atat apa, cat si minerale prin procesele naturale de transpiratie, evaporare pulmonara sau urinare.

hidratarea-corpului-apa-de-baut-detoxifiere-sanatate

Ce roluri indeplineste apa in organismul uman:

 • mentine temperatura corpului la 37°C;
 • asigura cantitatea suficienta de sange si lichid limfatic in corp;
 • lubrifiant in functionarea articulatiilor si a ochilor;
 • purifica organismul si contribuie la eliminarea deseurilor si a toxinelor;
 • hidrateaza pielea;
 • asigura buna functionare a creierului;
 • faciliteaza digestia si tranzitul intestinal.

Hidratarea corecta a organismului,
esentiala pentru sanatate si starea generala de bine

hidratarea-organismului-apa-naturala-de-bautOdata cu inaintarea in varsta, hidratarea corespunzatoare devine si mai importanta, mai ales ca senzatia de sete se diminueaza, in timp ce medimecamentele duiretice sau laxative contribuie la pierderea de apa din organism.

Primele semne ale unei deshidratari usoare sunt oboseala si durerile de cap, dificultatea in concentrare si atentie, pielea uscata, constipatia sau crampele musculare.

Consumul mediu zilnic de lichide ce asigura necesarul de apa in organism este de 1,5 L – 2 L, insa acesta depinde si de factori specifici individuali, precum greutatea, clima sau activitatile zilnice.

Iata cateva sfaturi pentru o hidratare zilnica buna:

Sursa: www.journal-ensemble.org

statii-purificare-apa-osmoza-inversa-promotii-watermag

May 28

Despre apa imbuteliata, un studiu recent realizat in Franta

Stim deja ca apa de la robinet nu este intotdeauna pura, total lipsita de poluanti, desi trece printr-un proces de clorinare pentru distrugerea microorganismelor periculoase pentru sanatate (bacterii, virusi, paraziti). De aceea, multi dintre consumatori prefera apa de baut imbuteliata din comert, in speranta ca aceasta nu poate fi contaminata pentru ca provine din ape subterane.

In principiu, apa minerala imbuteliata este colectata din ape subterane de adancime mare sau medie, care nu intra in contact cu substante nocive, factori poluanti rezultati din diferite activitati umane, ar aceste ape nu sunt nu sunt tratate chimic.

apa-minerala-imbuteliata-studii-calitate

Un studiu recent, realizat de cercetatorii francezi la inceputul acestui an, ridica un semn de intrebare in privinta puritatii si sigurantei apei de baut imbuteliate din comert.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 60 de milioane de consumatori, iar rezultatul final al testelor ca arata ca si apa minerala imbuteliata nu este ferita de contaminanti.

Conform articolului din www.lemonde.fr, au fost analizate 47 de probe de la diferite marci de apa imbuteliata si s-a urmarit depistarea a 85 de molecule ce se regasesc in medicamente sau a unor compusi ce afecteaza buna functionare a sistemului endocrin.

apa-de-baut-imbuteliata-analize-calitate

S-au identificat 10 butelii de apa ce contineau reziduuri de pesticide si medicamente, iar 10% din apa analizata si testata prezenta urmele unor medicamente folosite la tratarea cancerului.

Analize periodice ale apei si statii moderne de purificare

Testele periodice ale apei de la robinet sau ale sursei de apa folosite pentru consum in gospodarie sunt cele care ne pot confirma sau nu ca apa este curata si sanatoasa, inainte sa luam decizia de a cumpara apa imbuteliata.

Iar o statie moderna de purificare si tratare a apei este solutia care ne va costa mai putin decat apa imbuteliata din comert si care ne asigura ca apa pe care o bem nu este un risc pentru sanatatea noastra si a familiei.

May 12

Apa poluata, contaminata cu nitrati si nitriti, un pericol pentru sanatate

Fertilizatorii agricoli, gunoiul de grajd, deversarile de ape reziduale domestice, plantele si animalele in descompunere sunt principalele surse de nitrati si nitriti. Sarurile de nitrati si nitriti sunt usor solubile in apa si ajung repede in sol, de unde sunt absorbite de apele subterane folosite ca surse de apa potabila.

Apa potabila cu un continut de saruri de nitrati si nitriti ce depaseste 10 mg/l este foarte nociva pentru sanatate, mai ales pentru gravide, pentru mamele ce alapteaza si pentru bebelusi.

Daca testele si analizele apei potabile indica o cantitate de nitriti si nitrati de peste 5 mg/l, trebuie sa verificam sursa de apa si mai ales cauzele contaminarii: vecinatatea fosei septice sau a grajdurilor si gasirea unei solutii pentru indepartarea acestora. Insa, daca putul de apa se afla intr-o zona agricola unde se folosesc ingrasaminte chimice, acesta va fi abandonat sau, pentru o apa potabila sigura si sanatoasa, se va instala o statie de purificare cu Osmoza Inversa.

Statii de denitrare pentru purificarea apei poluate

Pentru purificarea apei potabile ce contine saruri de nitrati si nitriti atat de periculoase si care ne pot afecta sanatatea, sunt recomandate statiile de denitrificare (sau denitrare).

 • Statiile de denitrare de tip cabinet sau de tip dublu-corp, echipate cu valve electronice, cu microprocesor si afisaj digital, retin nitratii si nitritii din apa poluata. Echipamentele pentru denitrificare sunt la fel ca cele de dedurizare a apei, insa folosesc un alt tip de rasina schimbatoare de ioni.

Sistemele de purificare a apei potabile contaminate din magazinul online WaterMAG sunt recomandate pentru locuintele cu un consum mic de apa si/sau cu un continut mic de nitriti/nitrati.

statii-purificare-apa-potabila-denitrare-watermag

Cei mai afectati de apa poluata cu nitrati si nitriti sunt bebelusii

Copiii cu varste de pana la 6 luni sunt cei mai sensibili la apa contaminata cu aceste saruri, insa si adultii sunt predispusi la imbolnavire daca apa pe care o consuma in mod frecvent are o concentratie de 5 – 10 mg/l si ar trebui sa consulte un medic cel putin de 2 ori pe an.

Methemoglobinemia sau intoxicatia acuta cu nitrati a sugarului este o afectiune numita si cianoza infantila sau intoxicatie cu apa de fantana. Cunoscuta si sub denumirea populara de „boala albastra” a nou- nascutului, aceasta este frecventa in mediul rural si in mod special la sugarii de 3-4 luni, care sunt hraniti cu lapte praf preparat cu apa provenita din puturi sau fantani cu apa contaminata.

sanatate-apa-poluata-nitrati-nitriti

Apr 29

Despre apa potabila si analizele fizico-chimice

turbiditatea-apeiCateva dintre cele mai importante aspecte de care depinde calitatea apei pe care o bem si care necesita analize speciale pentru determinarea coeficientilor specifici sunt: turbiditatea apei, concentratia de saruri si nivelul pH-ului, clorul rezidual sau duritatea apei.

 • Turbiditatea reprezinta, in termeni tehnici, transparenta unui lichid si este unul dintre cei mai importanti parametrii ai apei potabile. Daca in apa exista materii nedizolvate, particule de natura organica sau anorganica, atunci apa isi pierde din claritate, iar calitatea este slaba.

Este important sa remarcam ca turbiditatea si culoarea apei sunt lucruri diferite si reflecta aspecte diferite in ce priveste calitatea aei. Daca turbiditatea arata prezenta unor particule solide in apa, culoarea apei este data de substantele dizolvate.

Analizele pentru determinarea nivelului turbiditate la apa potabila se realizeaza cu un dispozitiv electronic special numit turbidimetru, iar pentru cresterea calitatii apei si reducerea turbiditatii se folosesc filtre speciale.

 

 • Prin continutul de cloruri din apa potabila, specialistii reflecta salinitatea acesteia. Analiza apei care determina nivelul de salinitate este importanta mai ales in zonele de coasta, unde din cauza infiltratiilor, apaare un gust sarat sau amar. Apa cu o salinitate ridicata afecteaza instalatiile si aparatura electrocasnica, fiind extrem de coroziva, si nu este recomandata nici pentru cosum.

Statiile de purificare si tratare a apei potabile cu osmoza inversa sunt recomandate pentru sursele de apa cu nivel ridicat de cloruri.

 

 • Prin pH se masoara si se exprima nivelul de aciditate al apei intr-un interval valoric de la 0 la 14. Pentru organismul uman, pH-ul neutru este 7, valoare sub care apa este acidă, iar peste 7 apa devine alcalina. Intervalul valoric al pH-ului tolerat de organismul nostru este intre 6,5 si 9. Determinarea pH-ului la apa potabila si uzata se efectueaza cu ajutorul pH-metrului electronic prevazut cu electrod de sticla.

analize-apa-potabila-ph

 • Specialistii din intreaga lume sunt de acord asupra eficientei clorului in dezinfectarea apei potabile si distrugerea factorilor din apa ce ne pot afecta sanatatea. La fel de adevarat si dovedit stiintific este si efectele nocive ale clorului asupra sanatatii in timp. Chiar si intr-o cantitate foarte mica, poate fi extrem de periculos pentru femeile insarcinate si pentru bebelusi clorul din apa consumata. Pentru reducerea clorului rezidual din apa potabila se foloseste o instalatie speciala.

 

 • O prezenta excesiva de saruri de calciu si magneziu in apa se intalneste de obicei in apele provenite din puturi. Duritatea excesiva face ca aceste ape sa nu poata fi folosite in nici un domeniu, casnic sau industrial, datorita agresivitatii chimice care provoaca depuneri de saruri de calciu si magneziu pe conducte iar consumul zilnic al acesteia conduce adesea la formarea de calculi renali. Pentru reducerea duritatii apei se folosesc adesea filtre si instalatii de dedurizare.

  analize-cloruri-saruri-apa-potabila

Older posts «